Aart Vierhouten op kop afdaling Klim- en daalclinic

Vol vertrouwen afdalen, dat kun je leren

ZO GA JE LACHEND NAAR BENEDEN

Het is natuurlijk een goeie ontwikkeling dat steeds meer mensen de (race)fiets ontdekken. Of voor sommigen de fiets juist herontdekken. Zeker de huidige tijd heeft er voor gezorgd dat iedereen dichter bij huis is gebleven. Dat is een enorme kans gebleken om heerlijk te dolen in je eigen omgeving of juist Nederland te ontdekken. De fietser zoekt dan al snel populaire gebieden met mooie fietswegen en vaak uitdagende klimmetjes. De Posbank, Utrechtse Heuvelrug en ook Zuid Limburg zijn drukker dan ooit. Met allerlei soorten fietsen, verschillende leeftijden en niveaus maar vooral veel mensen op de racefiets.
Geweldig dat mooie fietsgebieden worden ontdekt, maar geheel zonder gevaar is het niet. Je houdt soms je hart soms vast als je mensen naar beneden ziet suizen. Het ziet er niet uit alsof het onder controle is en vaak is dat ook het gevoel van de fietser zelf.
En dat is zonde. Goed dalen is een techniek en dát kun je leren. Heel goed zelfs! Veilig, vol vertrouwen, met snelheid en een ontspannen glimlach op je gezicht.

Wil je weten hoe?
Laat je inspireren door ex profs die jou persoonlijke tips geven over de juiste houding, bochtentecniek en ademhaling en je laten voelen hoe het gebruik van je lichaamzwaartekracht werkt.

‘Nu ik snap wat de basis is om goed te kunnen afdalen, heb ik er echt lol in gekregen. Wat een eyeopeners!’.
Dennis Kauwenbergh – Klim- en daalclinic 19 september jl.

‘Tips & trucs die het allemaal net wat comfortabeler maken op de fiets. Vooral bij het dalen als de snelheid hoger ligt.’
Arjan van Alst – klim- en daalclinic 26 september jl.

Voor wie?
Schrijf je ook in voor de klim-en daalclinic o.l.v. Aart Vierhouten

Alle sportieve niveaus
Zaterdag 24 oktober | Posbank –  samen met ex prof Chantal Beltman
Zaterdag 6 maart 2021 | Posbank – samen met ex prof Chantal Beltman

Voor de meer ervaren fietsen
Zaterdag 17 oktober | Zuid Limburg Belgische Voerstreek

Trainen met een prof
Menu