Wielrennen in de eerste maanden van het jaar

Je kunt al gauw drie groepen wielrenners onderscheiden.

De fietser die gaat trainen omdat het gepland staat en ongeacht het weer, buiten staat om op zijn fiets te springen, voordat hij er zelf erg in heeft;
Dan heb je de groep die intensief op buienradar kijkt en vooral ziet dat het lastig gaat worden;
Gevolgd door de groep die sowieso niet met vochtig weer buiten op de fiets gaat zitten, hier zijn de spinning lessen en tegenwoordig Zwift toch voor?

In welke groep je ook zit, de passie voor het fietsen blijft hetzelfde. Wat wél helpt om vaker op het zadel te zitten in de eerste maanden van het jaar; stel je zelf een doel.

Waar kijk jij naar uit? Wat is jouw doel voor het wielerseizoen 2018?

Een doel werkt heel motiverend en helpt je de eerste 5 minuten door te komen wanneer je bezig bent met omkleden. Met je doel in gedachte ben je voordat je het weet aangekleed en rest enkel nog de bidon vullen, de banden oppompen, helm op en go!

De grote valkuil is te denken dat 1 uur op de fiets de moeite niet is. Weet dat 1 uur op de fiets zitten in februari en maart wel 4 uur waard is.

JE BREIN ALS HARDE SCHIJF

Je brein is namelijk één grote harde schijf die zich alles herinnert en je totale bewegingsapparaat aanstuurt wanneer inspanning wordt herhaald. Ga je in deze maanden 1 uur fietsen valt er dus maximale winst te behalen.

Het is zelfs zo dat je brein het verschil tussen je racefiets en je stadsfiets zadel detecteert. Het schakelt allerlei parameters in bij het voelen van je racefietszadel. Je hele lichaam is klaar om een inspanning te gaan leveren.
Dit is het geheim voor het gelukzalige gevoel wat in eerste instantie een half uur duurt voor je het ervaart en na enkele trainingen al na 3 minuten binnenvalt.

Je zit in cadans en gelijk ontstaat die glimlach op je gezicht met direct gevolg dat je lichaam ontspant tijdens de inspanning. Dit is waarom fietsen je helpt energieker te voelen ten tijde van het fietsen maar zeker ook de rest van de dag!

Kortom er is geen reden om je fiets in februari en maart in de schuur te laten staan 😉

Enjoy your ride!

Doelen stellen in de winter
Drinken tijdens warm weer