Zesdaagse Track

Wooning Zesdaagse Rotterdam

Zes Dagen Wielerspektakel

De Wooning Zesdaagse is een jaarlijks wielerspektakel dat gehouden wordt in Rotterdam Ahoy. Tijdens de Wooning Zesdaagse komende beste (wielren)baanrenners ter wereld samen. Zes dagen felle en indrukwekkende  wielerstrijd in de koppelkoers, achter de derny en op de sprint, maar ook veel gezelligheid op het befaamde middenplein en de tribunes.

Absolute topsport, sfeervolle ambiance en een ijzersterk deelnemersveld met onder andere sprinter Elia Viviani van WorldTour Team Ineos-Grenadiers, Yoeri Havik wereldkampioen puntenkoers, die dit jaar een gouden koppel vormt met Niki Terpstra. Niki neemt afscheid tijdens de Zesdaagse Rotterdam, na een prachtige en indrukwekkende wielercarrière in het profpeloton!

De 39e editie van De Zesdaagse Rotterdam vindt plaats van dinsdag 6 t/m zondag 11 december 2022

Yoeri Havik wereldkampioen puntenkoers
Zesdaagse track en tribune
Zesdaagse Sprintcup

65 Kilometer per uur 
Op de baan in de Ahoy Arena behalen de baanrenners snelheden van zo’n 65 km per uur! De spanning en snelheid voel je van heel dichtbij. Als je er nog nooit bij bent geweest, laat deze kans dan zeker niet voorbij gaan! Kom genieten van de sfeer met je vrienden, je fietsploeg of verras je gezin met indrukwekkend wielerspektakel.

Programma
De Wooning Zesdaagse bestaat uit verschillende competities zoals de GPN/Provato Sprint Cup, de Rotterdam Topsport Talents Cup voor talenten onder 23 jaar, de Women Derny Cup en natuurlijk de koppelzesdaagse voor eliterenners.

De nummers die elke dag door de eliterenners worden gereden, zijn de koppelkoers, koppelafvalling, koppeltijdrit, dernyrace, afvalkoers (niet op zondag) en supersprint (niet op zondag).

39e editie dinsdag 6 t/m zondag 11 december 2022

Passievol delen van wielerbeleving
Bram Tankink zijn 3e Grenspalenklassieker