Met Tom en Tom naar een schonere wielerwereld

Recycle je oude wielershirt

Tom Leezer en Tom Dumoulin nemen het bijzondere initiatief om minimaal vijfhonderd oude wielershirts te recyclen tot gloednieuwe, duurzame fietskleding. Als voormalige wielerprofs én natuurliefhebbers kwamen ze op prachtige plekken. Om die te behouden is het belangrijk de natuur te koesteren.

Tom en Tom doen dat met hun hun duurzame fietskledingmerk Velor

Versleten fietsshirts hoeft niet langer in een milieuonvriendelijke verbrandingsoven te belanden. Bij Velor wordt het gebruikt als nieuwe grondstof voor het volgende wielershirt. Daarmee werken de beide Tom’s aan een circulaire textielketen. Door het polyester in de fietskleding te hergebruiken, wordt de productie van nieuwe kleding aanzienlijk duurzamer en wordt de plastic soep weer wat minder.

Foto’s Tom Dumoulin ©Léon van Bon Photography – MIR Sportmarketing bv

Tom Dumoulin Velor wielerkleding Cycling Spirit ©LeonvanBon
©Léon van Bon - MIR Sportmarketing Tom Dumoulin
Tom Dumoulin VELOR

Over Velor

Tom Leezer is de oprichter van Velor. Tom Dumoulin sloot zich aan bij het bedrijf. Beide voormalig profwielrenners zijn ervan overtuigd dat kwaliteit, comfort en duurzaamheid perfect samengaan. Hun ultieme doel? Een volledig circulair productieproces realiseren, waarbij oude fietskleding wordt omgetoverd tot nieuwe items met minimale impact op het milieu.

Draag ook je steentje bij

Heb jij nog oude wielershirts in de kast liggen die voor minstens 85% uit polyester bestaan? Dan mag je ze opsturen en zo draag je bij aan dit mooie initiatief!

Het inleveren van je oude wielershirts is eenvoudig. Op de website van Velor kun je het aanmeldformulier invullen. In de ontvangstmail volgt de benodigde informatie en verzendinstructies.

Als dank voor het toesturen van je oude wielershirts ontvang je een kortingscode van 25% voor je eerstvolgende bestelling bij Velor. Zo profiteer je zelf ook van deze duurzame missie!

Oostenrijkse fietsuitdaging met Johnny Hoogerland
TOUR DE TIETEMA – het vrolijkste kanaal uit de Tour de France