Johnny Hoogerland Karinthie Cycling Spirit

Oostenrijkse fietsuitdaging met Johnny Hoogerland

Klimmen met Johnny Hoogerland in Karinthië

Ben jij geïnteresseerd in het voor- of najaar in een mooi fietsarrangement met uitdagende en veelzijdige routes? Vind je het leuk om jezelf uit te dagen en tips van voormalig Nederlands kampioen Johnny Hoogerland te ontvangen? Wil je samen met je wielervrienden de Oostenrijkse uitdaging aan? Uiteraard met plezier voorop en geschikt voor ieder wielerniveau. Boek nu je fietstrip in Velden am Wörthersee bij Pension Hoogerland

Een dag met Johnny op pad om op de meeste gave wegen te rijden, de meest rustige beklimmingen te bedwingen en te genieten van de mooiste vergezichten. Een uitdagende route door het mooie Karinthië. Onderweg voorziet Johnny je van onmisbare tips en tricks voor optimale fietsbeleving.

VeldenAmWörthersee
VeldenAmWörtherseePRETTY
Johnny Hoogerland KArinthië

Doorfietsen naar Slovenië of Italië?

Op de andere fietsdagen word je op-maat gemaakte fietsroute aangeboden. Waar wil je naartoe Italië, Slovenië? Het is allemaal op één dag te rijden vanuit Pension Hoogerland. Uiteraard wordt de route aangepast op het gewenste fietsniveau.

Na het fietsen zijn er genoeg mogelijkheden om te ontspannen; zwemmen in de superheldere Wörthersee, wandelen over de boulevard met vele winkeltjes of genieten op een zonnig terras in het centrum van Velden, of natuurlijk ontspannen in de tuin aan het zwembad. Pension Hoogerland biedt ook BBQ avonden en een vrolijke pub quiz. Kortom genieten met gelijkgestemden in een heerlijk verblijf.

Johnny en Gerda Hoogerland Velden am Worthersee
Woman Only Worthersee
WomanOnly Johnny Hoogerland
Pension Hoogerland van Johnny en Gerda Hoogerland
Johnny Hoogerland bij het zwembad
Pension Hoogerland Velden am Wörthersee

WIELERARRANGEMENTEN

Elk fietsarrangement wordt op-maat aangeboden. Een arrangement bestaat standaard uit overnachtingen met een uitgebreid fietsersontbijt dat kan worden aangevuld met de volgende opties;

  • Fietsbegeleiding en/of wielerclinic door Johnny Hoogerland
  • Passende wielerpresentatie van Johnny of zelf in te vullen avondprogramma
  • Op-maat gemaakte fietsroutes
  • Wasservice
  • Gebruik afgesloten fietsenstalling

Voor het vijfde jaar is Karinthië voor de familie Hoogerland een (fiets)paradijs, en dat delen ze graag met iedere wielerliefhebber.

Johnny Hoogerland Interview etappe TdF
Johnny Hoogerland Team Vacansoleil Foto MIR Sportmarketing
Johnny Hoogerland in Bollentrui 2011 Cor Vos

JOHNNY HOOGERLAND

Als junior won Johnny de Ronde van Vlaanderen. Hij is een aanvallende renner die altijd zin had om te koersen. Hij kende internationale bekendheid na een bizarre aanrijding in de Tour de France van 2011. De hele wereld was getuige toen de Franse TV de koplopers, waaronder Johnny en ook de Spanjaard Juan Antonio Flecha, werden aangereden door een dramatische manoeuvre. Johnny belandde onfortuinlijk in het prikkeldraad, liep diepe snijwonden op, krabbelde terug op zijn fiets en reed de rit uit. Hij had die dag het klimklassement gewonnen maar kon gelijk naar het ziekenhuis om zijn 33! wonden te hechten. Hij reed de Tour de France uit en werd onthaald als held. De val, de bolletjestrui, de aanvallende rijstijl en zijn karakter maakten Johnny Hoogerland bijzonder populair in Nederland.

In 2013 werd Johnny Nederlands Kampioenschap tijdens een uitputtingsslag in Kerkrade. Hij bedwong het Duivels Bos van 18% het beste die dag. Tweede was Tom Dumoulin en derde Sebastiaan Langeveld

Johnny stopt in 2016 als profrenner.

In 2023 keert hij eenmalig terug naar het profpeloton. Hij sloot zich als gastrenner aan bij Shabab Al Ahli Cycling Team om Tour of Sharjah te rijden in de Verenigde Arabische Emiraten.

Palmares 

Tom Dumoulin – Bedrijfswielerclinics
TOUR DE TIETEMA – het vrolijkste kanaal uit de Tour de France